2009. december 3., csütörtök

Infók a Cyberdyne Systems-ről


Miután Sarah-t elvitték a gyártelepről, ahol összepréselte a terminátort, az egyik ott dolgozó tervezőmérnök asszisztense beslisszol a rendőrök között és a roncsok között megtalálja az egyik kezet és a vezérlő processzort. Ezeket "kimenti" és megmutatja a főnökének, aki úgy dönt, nem mutatja meg a felettesének, hanem megtartják és meguktól próbálnak boldogulni vele. A törött CPU-t tanulmányozva új mikroprocesszorokat kezd gyártani, és az 3 éven belül az amerikai fegyveres erők egyik legnagyobb beszállítójává válik.  A Cyberdyne Systems nevet az asszisztens találja ki.
Ez a forgatókönyvből írt könyvben szerepel, valamiért a filmben nem tartották fontosnak.
Egy másik elmélet szerint a Cyberdyne már létezett korábban is, tulajdonképpen ez az a gyár, ahová Sarah és Kyle bemenekülnek. Miután a terminátort a cég egyik hidraulikus présében megsemmisítik, a megmaradt alkatrészek alapján a Cyberdyne nekilát a technológia visszafejtésének. A vége ugyanaz, mint fent.
A Terminátor 2-ben, az Ítélet Napját megelőzendő, John Connor, az emberi ellenállás későbbi vezetője, Sarah Connor, az édesanyja, Miles Bennett Dyson, a Cyberdyne különleges részlegének vezetője és egy második, jövőből érkezett T-800-as megsemmisíti a Cyberdyne központját.




A Terminátor 3-ban azonban kiderül, hogy a Cyberdyne megsemmisítése csak kis mértékben befolyásolta a történelmet. A Cyberdyne főépületének elpusztulását követően a cég szabadalmait megvásárolta az amerikai kormány, és a Skynet fejlesztését a légierő folytatta. Az Ítélet Napja ezért továbbra is bekövetkezik, csak a Cyberdyne pusztulása miatt később, 1997. augusztus 29-e helyett 2004. július 24-én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése